Charlotte Serup 
Jeg er uddannet keramiker fra Danmarks Design Skole i 1999, den gang skolen lå først på Linnégade i København og sidenhen på Strandboulevarden på Østerbro. 

Interessen for leret begyndte allerede, da jeg var 18-20 år og gik til keramikundervisning i hos Lisbeth i Charlottenlund. Dengang var jeg meget optaget af afrikansk keramik med indridsninger, historier i leret og japansk keramik med de sanselige og taktile materialer.

Som 20 årig  var jeg i billedvæverlære et års tid, hos billedvæver Bodil Bødtker-Næss. Mønstre, farver og materialeinteressen blev i den grad stimuleret og udviklet ved væven og på diverse kurser.

Men jeg erfarede, at jeg manglede det 3-dimensionelle og skiftede spor til leret.

 

 

 

 Jeg har altid været optaget af håndværket, at kunne se sporene efter mennesker. Se historien, det sanselige og det umiddelbare.

Jeg udvikler og fremstiller mine serier af brugsgenstande i mit eget værksted i Hellerup, ud fra gamle produktionsmetoder. Jeg håndmodellerer alle skitser, "overformer" og håndmodellerer igen, når jeg producer tallerknerne, skålene og fadene. En langsom metode, der efterlader spor af håndens arbejde. Alle mine tallerkner og fade er lidt forskellige fra hinanden. Glasurene varierer, nogle er penselglaserede og overhældt, hvilket giver et ikke helt planlagt udtryk. En del af produkterne er gennem brændinger flere gange. 

Jeg elsker at udvikle mine former, at modellere den ene model efter den anden, for til sidst at vælge den eller de, der skal serieproduceres. Jeg udvikler og laver selv glasurer.

Jeg brænder i el-ovn. Det er svært at lave beskidte, grumsede og levende glasurer i en el-ovn, men det forsøger jeg på. Det er mit mål.